9.5

Folbert Nicolai mede-eigenaar Auto Dijk

Even voorstellen

Dit is Folbert Nicolai, 50 jaar en geboren en getogen in Dokkum. Van jongs af aan is hij al gefascineerd door auto’s. Folbert is sinds januari dit jaar mede-eigenaar van Auto Dijk in Dokkum. 

Folbert: “Ik ben met auto’s groot gebracht, door de grote variatie aan auto’s die mijn vader door de jaren heen heeft gehad.”

Vanaf 1990 heeft Folbert gewerkt als monteur en veel ervaring opgedaan in zowel auto’s als vrachtwagens. In 2002 was er echter een wijze man die tegen hem zei: “doe bist better mei ut bekje os mei de hannen”, letterlijk vertaald: “je bent beter in praten, dan werken met je handen”. Die uitspraak zette hem aan het denken. Bovendien kwam er een functie vrij om te gaan werken achter balie, als service-adviseur. Dat sprak hem direct aan, het contact met de klanten was bovendien een enorme opsteker. 

Folbert: “Na een hele poos bij de merkdealer te hebben gewerkt is mij gevraagd om bij Auto Dijk in Dokkum komen te werken. Het is prachtig om te zien hoe dit bedrijf aan het groeien is. Er is dan ook een hecht team dat wat voor elkaar over heeft. Je zou het kunnen vergelijken met een dorpsgarage; niet te moeilijk doen, “doch mar gewoan” (doe maar gewoon). De drempel is dan ook laag en dat weten inmiddels al heel wat klanten.”

Bij Auto Dijk is ook de zakelijke klant van harte welkom, zo zijn er al heel wat bedrijven die de stap naar Auto Dijk hebben gemaakt. Het voordeel dat wij bij Profile zijn aangesloten zorgt er ook voor dat we de lease-rijder kunnen bedienen. 

In januari 2022 is Folbert mede-eigenaar geworden. Samen met het hechte team van Auto Dijk staan wij dagelijks voor u klaar. Folbert is apetrots op dit mooie bedrijf! Dat geldt overigens voor ons allemaal, kom gerust langs voor een kop koffie, dan laten we het graag zien!