APK keuring

Wat kost de APK?

De Algemene Periodieke Keuring, ofwel APK is een wettelijk verplichte keuring, die los staat van het onderhoud aan de auto. De kosten hiervoor bedragen bij Auto Dijk €39,95 en zijn inclusief de afmeldkosten en milieumeting. Als er reparaties nodig zijn bespreken we dit vooraf en maken wij een prijsopgave, zodat je niet voor verassingen komt te staan. Je kunt de APK-keuring bij Auto Dijk combineren met een onderhoudsbeurt. In combinatie met een grote onderhoudsbeurt betaal je zelfs niets voor de APK!

De APK-kosten voor een elektrisch voertuig zijn €43,95.
De APK-kosten voor een bestelwagen zijn €54,95.
De APK-kosten voor een camper zijn €79,95.

Wat doen we bij een APK?

Onze APK keurmeesters lopen jouw auto in ongeveer 45 minuten na op de volgende onderdelen:

 • Verkeersveiligheid:
  controle banden
  remmen
  wielophanging
  schokdempers
  stuurinrichting
  verlichting
  carrosserie.
 • Milieu:
  controle uitlaatgassen
  controle olielekkage
 • Algemeen:
  kentekenbewijs
  voertuigidentificatienummer
  gebruikte brandstof
 • Afmelden bij de RDW
Wanneer moet jouw auto gekeurd worden?

Personenauto’s met een benzine- of elektromotor moeten voor het eerst gekeurd worden als ze vier jaar oud zijn, daarna twee keer om de twee jaar en vervolgens om het jaar (het 4-2-2-1-schema). Als de personenauto voorzien is van een diesel-, gas- of andere motor dan is het 3-1-1 schema van toepassing: de eerste keer keuren na drie jaar, vervolgens ieder jaar. Auto’s ouder dan 30 jaar worden om het jaar gekeurd. Auto’s van voor januari 1960 hoeven niet meer gekeurd te worden.

Hoe vaak moet jouw auto gekeurd worden?

Vanaf twee maanden voor de APK-vervaldatum kan de auto opnieuw gekeurd worden. De oorspronkelijke APK-datum blijft staan voor de jaren daarop, en wordt met een of twee jaar verlengd. Laat je de auto meer dan twee maanden voor de APK-vervaldatum keuren? Dan krijgt deze een nieuwe APK-vervaldatum.

Zorg dat je op tijd een APK laat uitvoeren en voorkom dat je een boete krijgt.

Meer informatie over de APK kunt u hier vinden op de website van de RDW.