9.5

Banden

De beste merken en snel gemonteerd

Goede banden zijn belangrijk voor veilige kilometers. Je banden zijn immers het enige contact tussen jouw auto en de weg. Bij Auto Dijk hebben we een enorm assortiment banden die we snel voor je monteren. Ook balanceren en uitlijnen is belangrijk, want daardoor ontstaan minder trillingen in het stuur en bespaar je ook nog eens behoorlijk op brandstof.

De wettelijke minimale profieldiepte van autobanden is 1,6 mm. Voor optimale veiligheid adviseren wij om je banden te laten vervangen bij 2 mm. Als je op winterbanden rijdt raden wij aan om met minimaal 4 mm profieldiepte te rijden

Wanneer banden wisselen?

Zorg dat je elk seizoen met de juiste banden rijdt. Het profiel van een winterband is anders dan die van een zomerband. Hierdoor heeft een zomerband minder grip op nat en besneeuwd wegdek bij lage temperaturen. Met hogere temperaturen is de remweg juist een stuk korter met zomerbanden. Wanneer je niet veel kilometers maakt en niet met winters weer rijdt, zijn 4-seizoenenbanden een slimme optie.

Maart/april: tijd voor zomerbanden

Oktober/november: tijd voor winterbanden

Wat kost een bandenwissel?

De kosten van de banden verwisselen bij Auto Dijk zijn €48,- voor een volledige set, mits de band reeds op de velg zit.

Een seizoenswissel waarbij we de winter/zomerbanden moeten dé- en monteren kost €110,-, inclusief balanceren.

Wat is de juiste bandenspanning?

Dit verschilt per band. De juiste bandenspanning is belangrijk voor de prestatie van de band. Met een te hoge of lage bandenspanning gebruikt je auto meer brandstof en slijten autobanden sneller. Bovendien heb je minder grip op de weg en wordt de kans op een klapband groter. Spanning te laag? Kom langs, dan brengen we gratis jouw banden op spanning.